Prisluškivači

Špijunska Oprema | Prisluskivaci za mobilni

Praćenje mobilnog telefona – zaustavljanje ili brisanje programa

11.02.2020.

Praćenje mobilnog telefona - zaustavljanje ili brisanje programaOvo je jako stara tema koju nismo posebno obrađivali do danas. Ovde
pišemo o Android telefonima koji su trenutno jedino aktuelni. Program se
može zaustaviti ili obrisati na razne načine. Ipak nijedan od njih nije tako čest u praksi sem kada se radi o tinejdžerima muškog pola koji su konstantno na telefonu. U većini slučajeva sve savršeno funkcioniše. Telefon može normalno da se koristi i bez ikakvih smetnji za sve funkcije koje poseduje. Program ni na koji način ne utiče na rad telefona. Praćenje monilnog telefona se može na kraće usporiti kod starijih telefona što se jako retko dešava. Suštinski postoje dva prava načina dobro poznata. Program naravno u oba slučaja i dalje postoji ali ga treba aktivirati ponovnim učitavanjem što nekada nije dostupno.

Vraćanje telefona na fabrička podešavanja

Vraćanje telefona na fabrička podešavanja

Ovo se može uraditi kod novih mobilnih telefona jer bi kasnije ova funkcija dovela do brisanja svega u telefonu pa se gotovo nikada ne dešava. Kada  se to desi pri dobijanju novog telefona jasan je znak da su vaše sumnje opravdane. Program se mora opet aktivirati gde je posed telefona nažalost neophodan. Na ponuđeno rešenje da se program zaštiti od brisanja ove vrste nije pokazano nikakvo interesovanje na tržištu jer je komplikovanije i skuplje. Nije realno očekivati da će ovako nešto da vam se dogodi jer većina korisnika opravdano nikada i ne zalazi u ove fajlove. Ipak treba biti svestan i preuzimanja rizika sa kojim ste upoznati.

Antivirusi i zaštite protiv prisluškivanja mobilnog telefona

Antivirusi i zaštite protiv prisluškivanja mobilnog telefona

Zaustavljanje rada programa na ovaj način je češće nego prethodni slučaj. Svaki telefon poseduje sopstveni sistem zaštite od antivirusa koji program za praćenje ni na koji način ne ometa i kompatibilan je sa njim. U većini slučajeva pri bilo kakvoj optimizaciji ili nadogradnji softvera sve je uredu, Može da dođe do manje promene rada nekih funkcija obično onih je koriste prisluškivači. Ali eksperimentisanje sa različitim antivirusima koji se skidaju sa interneta gde se neki i plaćaju, mogu zaustaviti program i deaktivirati ga. Kao i u prethodnom slučaju zaštita nije intersantna iz istih razloga. Trebate biti svesni i ovog rizika koji je utoliko manji jer se dešava kasnije kada je većina slučaja možda rešeno. Naravno da je aktivacija uz posed otključanog praćenog telefona moguća ako je dostupan. U svim ovim slučajevima prisustvo kartice mobilnog operatera nije potrebno niti smeta ako je ima. Informacije iz ove oblasti svesno ne ažuriramo redovno zbog transparentnosti, već kadan su svuda dobro poznate. Uvek korisnike obaveštavamo o najnovijim tehničkim rešenjima dostupnim u tom trenutku što je i suština našeg rada.Hvala na čitanju.