Prisluškivači

Špijunska Oprema | Prisluskivaci za mobilni

Praćenje i prisluškivanje Android mobilnih telefona – 2022 godina

27.09.2022.

Praćenje mobilnog telefona android 12Android 12 mobilna platforma je ono što nas je novo dočekalo u 2022. godini na samom početku. Prvo su najnoviji android telefoni fabrički već u startu imali ovaj  najnoviji operativni sistem. Sada su već i kvalitetniji telefoni stari više godina ažurirali na ovaj sistem a svakako i većina telefona starih godinu dve. Ovo upućuje na  duža ažuriranja pogotovo kada se radi o novim telefonima ili starijim vraćenim na fabričko podešavanje. Ovo je postala normalna i redovna pojava očigledno pošto je  već dvanaesta. Svako ažuriranje utiče i na rad programa jer ga više ili manje menja. Zato mi uvek ažuriramo na najnoviju verziju i isključimo dalja potraživanja.  Kasnije u praksi mnogo toga se promeni na telefonu mada nekada i ne.

Kakve promene je doneo Android 12 u radu spy programa

Praćenje mobilnog telefona android 12

Neposredno pošto telefon ažurira vama se na kontrolnoj tabli promeni Live panel i nestane snimanje razgovora. Treba nas kontaktirati porukom na viber da vas uputimo na postupak. U većini slučakeva mi to  dradimo i sve se istog dana vrati u normalu. Potrebno je poslati mail i pasword i to je sve. Postupak je jednostavan ali tiče se programiranja baze pa bolje da nešto ne pogrešite. Novost od strane proizvođača  programa je novi Live panel. Njega ćemo detaljno opisati već u našem sledećem blogu. Još uvek i mi sami koristimo staru tablu jer smo se na nju navikli i deluje nam preglednije. Suština je u novom dizajnu i opciji  Live audio PRO u rubrici Live panel koja omogućava kvalitetnije slušanje okoline telefona. Sa druge strane po prvi put Android 12 pruža određen nivo zaštite baš od ove funkcije.

Kako se prilagoditi

Android 12 pracenje

Ovoga puta kada slušamo okolinu telefona pojavljuje se mali mikrofon u desnom gornjem uglu. Isto se dešava i kada koristimo kameru sa čim je bilo problema i na verziji11 pa smo upućivali da slabije koristite ovu  opciju i ranije koja je više interesantna nego korisna. Zato je potrebno podesiti ovu funkciju tako da je blokirana uvek kada se telefon koristi i ekran je aktivan. Tada slušanje okoline i nije logično. U suprotnom kada je  ekran pasivan odnosno ugašen mikrofon se ne vidi i nestane ubrzo pa ne ostavlja trag. Moguće je u rubrici Privatnost ukinuti pristup mikrofonu i onemogućiti snimanje i slušanje razgovora. Ipak ovo se u praksi retko  dešava. Uvek ostane dovoljno informacija da se dobiju odgovori. Može se zaključiti da praćenje mobilnog telefona lepo funkcioniše u 2022. godini i dalje.