Prisluškivači

Špijunska Oprema | Prisluskivaci za mobilni

Koliki je domet prisluškivača

13.11.2018.

Koliki je domet prisluskivaca?
Ovo je pitanje koje je suštinski imalo smisla pre više od deset godina. Danas je potrebno ubaciti sim karticu u prisluškivač, nazvati broj i slušati razgovore u protoriji gde se nalazi. Špijun bube su imale domet od stotinak i više metara pa je slušalac morao biti sa prijemnikom i slušalicama u blizini. Ova vremena su uglavnom prošla i bubice su postale minijaturni mobilni telefoni koji se sami javljaju bez ikakve buke. Mogu vas i zvati kada se pojavi neki zvuk ili pokret. Samim tim domet je neograničen, uslovljen gsm mrežom koja je prisutna svuda. Razvojem interneta i wi fi mreža naslućuje se da će ovo pitanje u budućnosti biti još manje postavljano. Cene slušanja a pogotovo interneta su postale uslovno besplatne i nezavisne od vremena slušanja. Glavna pitanja su postala definitivno dužina trajanja baterije i cene koja su za opremu kao što su prisluškivači i ranije bila jako važna.

Koliki je domet špijunske opreme ?

domet špijunske opreme

Špijunska oprema snima ono što se priča radi kasnijeg preslušavanja. Po našem mišljenju daleko je korisnija i daje bolje rezultate od slušanja uživo. Ipak potrebe su različite. Domet ne postoji jer aparati ništa ne emituju pa se može reći da je nebitan. Podrazumeva se da možete neograničeno daleko biti od špijnskog uređaja u trenutku njegovog rada. Pitanje koje ćemo ovde pomenuti je domet u smislu čujnosti. Na to utiču mnogi faktori od kojih ćemo pomenuti najvažnije radi lakšeg razumevanja. Glasnoća same priče i razumljivost onoga što se govori su nešto od čega treba poći. Broj ljudi koji razgovara i pozadinska buka su takođe bitni. U gradskim sredinama gde je stepen buke uvećan teže je dobiti informaciju. Kvalitet same špijunske opreme, mikrofona i slično se podrazumevaju u smislu uticaja.

Da li je praćenje mobilnog telefona ograničeno daljinom ?

Da li je praćenje mobilnog telefona ograničeno daljinom

Ovde se pitanje dometa uglavnom retko postavljalo jer se podrazumevalo i to bez pravog razloga. Kada se radi o profesionalnim metodama prisluškivanje mobilnih domet je ograničen i daljinom i teritorijom koju pokriva neki repetitor na koji smo se nakačili. Ove metode su kontrolisane i uglavnom zabranjene pa sa njima nismo imali pravog iskustva iz pomenutih razloga. Ono što jeste upotrebljivo su relativno povoljni programi za praćenje mobilnog telefona koji su najmasovniji i lako dostupni. Ovde je sve planetarno i nisu retki slučajevi praćenja kada su zainteresovane osobe u različitim zemljama i dalje. Internet je neograničeno dostupan a sa njim si i tajne koje čuvamo lakše za otkrivanje. U prilog tome ide i činjenica da mobilni telefon za razliku od fiksnog stalno nosimo sa sobom i redovno mu dopunjavamo bateriju. Idealno i neverovatno za stanovište od pre samo nekoliko godina. Ko zna šta nas još čeka na ovom polju.