Prisluškivači

Špijunska Oprema | Prisluskivaci za mobilni

Kako da znam da li mi neko špijunira Viber

20.08.2019.

Kako da znam da li mi neko špijunira Viber
Mnogo poziva smo dobili sa baš ovakvim pitanjem. Nešto odjekuje u slušalici, piše nešto čudno što ranjije nije, neko zna šta pišemo… Sve su  ovo razlozi za sumnju.  Postoji više načina za špijuniranje Vibera. Ovo je inače jedan od najzaštićenijih načina komunikacije pogotovo kada su razgovori u pitanju. Najčešće se ovo dešava preko programa za praćenje mobilnog telefona. Poruke se prikazuju a razgovori u smislu da ih čujemo  nisu dostupni u trenutku pisanja bloga ni na najnovijim telefonima za koje obično prvi izlaze. Ako neko otvori Viber na računaru što je jedna od opcija pitaće ga za broj mobilnog telefona. On ako ima Vaš telefon može da primi kod za otvaranje i da ga obriše. U tom slučaju dobijaju vaši kontakti
obaveštenje Hi kao pozdrav, pa možete neki svoj broj imati u kontaktima da bi eventualno videli obaveštenje. Tada je moguće pratiti poruke. Ako zanemarimo donošenje telefona nama radi provere jedini pravi dokaz da Vas prate je da neko zna sadržaj prepiske a nije učesnik. Ovde morate biti sigurni jer sumnje su jedno a činjenice drugo.

Koji su znaci da Vas neko prisluškuje

Koji su znaci da Vas neko prisluškuje?

Malopre smo pomenuli jedini pravi znak. Godinama se priča o znacima raznoraznim. Zapamtite ono što ponavljamo više pua a to je da kod pravog prisluškivanja nema nikakvih zvukova, reči, natpisa i slično. Ipak ovo nije 100% tako. Postoje razne poruke koje šalju eventualni slušaoci ili promene na telefonu. Ovo se dešava pogotovo kod nepravilnog
prisluškivanja mobilnog. Ipak jako je retko i nikada ne možete biti sigurni, Ono što jeste sigurno je da niko ne može iz čista mira bez obzira na novac hakovati vaš viber a da nema pristupa aparatu ili broju. Zato se u slučaju sumnje možete obratiti nama ili uradite nešto iz sledećeg teksta.

Kako da se zaštitim od praćenja i prisluškivanja Vibera

Kako da se zaštitim od praćenja i prisluškivanja Vibera?

Držite zaključan mobilni telefon ne otiskom prsta već recimo brojem koji ćete samo Vi zapamtiti. Obratite se za stručnu pomoć ako sumnjate na prisluškivanje mobilnog telefona. Kotistite opcije koje sam Viber nudi za zaštitu i koje se stalno menjaju. Bile su razne slike, sada postoje i drugi načini koje možete naći u Viber opcijama za zaštitu. Glavno je da držite mobilni zaključan i ne dajete ga nikome od početka njegovog koriošćenja. Ovo nije uvek izvodljivo u praksi ali obratite pažnju koliko možete. Ne postoje nikakve nevidljive poruke koje ne treba otvarati. Takođe brojevi ili tekst koji treba otkucati za otkrivanje su potpuna izmišljotina. Nema šifara koje daju odgovor. Zato i jeste praćenje korišćeno i na njemu se toliko radi svuda u svetu. Viber je samo jedna od tema trenutno. Prisluškivači i špijunska oprema su posebna priča. Na našem sajtu u blogu postoje mnogi slični tekstovi na ovu temu pa izdvojite malo vremena za pročitati ono što vas zanima. Za više pitanja iz konkretnih slučaja slobodno nam pišite ili dođite.